al contingut a la navegació Informació de contacte

Rutes

En aquesta secció trobareu tres rutes geolocalitzades per gaudir de l'Espai Natural Protegit de la Vall de Vinaixa.

La ruta dels miradors de Vinaixa consisteix en un itinerari circular de 22 km que circumval·la el sector nord de l'espai natural protegit Vall de Vinaixa per enllaçar el nucli urbà amb l'ermita de Sant Bonifaci. Per l'est, utilitza els camins que circulen per la carena de les puntes de Ràfols i del Dugo, des d'on s'albira àmplies panoràmiques de la Vall. El ramal oest, en canvi, ho fa per les comes i fondos del marge esquerre. En el seu conjunt, la ruta permet apreciar els tipus de vegetació natural que poblen els vessants i les carenes, i els diferents conreus que es concentren als fondos, alhora que explica els equilibris entre les diferents cobertes i la seva evolució. A més, enllaça altres itineraris temàtics de l'espai natural.

Itinerari guiat per la Vall de Vinaixa, coneguda com a la ruta de les Fonts de Vinaixa. Bona part de la ruta està inclosa dins l'Espai Natural Protegit "Vall de Vinaixa".

Ruta molt bonica que puja als ràfols on gaudirem d'unes bones vistes de la vall i el poble, passant pel sender de la paloma de pujada i que després trenca pel sender de l'oleoducte fins a la font del quadrat, alli seguim la ruta de les fons cap a Vinaixa.