al contingut a la navegació Informació de contacte

Llocs d'interès

AJUNTAMENT I PLAÇA DELS ARBRES AJUNTAMENT I PLAÇA DELS ARBRES

Situat a la Plaça dels Arbres, antic cementiri fins a la construcció de la carretera l'any 1840. Centre neuràlgic del poble.

PLAÇA DE LA FONT PLAÇA DE LA FONT

Cruïlla del carrer Sant Joan, porxo del mateix nom, carrer Major i la Costeta(costa medieval). La base de la font és original de la portada d'aigües de 1910.

PORTAL DEL FORN PORTAL DEL FORN

Un dels quatre portals que tancaven el poble. Rep el nom perquè en aquest carrer hi havia el forn del poble durant l'època medieval.

CASA DE POBLET O CAN PANXA CASA DE POBLET O CAN PANXA

On es recaptaven els delmes( fracció de la collita que es pagava a l'església). La fa construir l'abat Copons(1316-1348). Actualment és de propietat municipal.

ESGLÉSIA ESGLÉSIA

Dedicada a Sant Joan Baptista. D'una sola nau central i capelles laterals. La portada romànica de l'escola de Lleida i capitells amb motius vegetals. Campanar d'espadanya amb quatre campanes, dues de les quals van ser donades per particulars i instal·lades l'any 2012. Una va ser batejada amb el nom de Magina i l'altra amb el nom de Montserrat.

CENTRE CÍVIC CENTRE CÍVIC

Popularment, cal Blanco. Construïda pel darrer hereu durant la 2a República. Té reminiscències modernistes. Un tret singular és que no té teulada.

CAL TARRAGÓ CAL TARRAGÓ

Casa d'una família important del poble. Només en queda l'escalinata i la façana del palau senyorial que fou. Comptava amb molí d'oli propi als baixos de l'edifici.

CA L'AVIÀ CA L'AVIÀ

Molí del segle XIX. Funcionament a sang o de tracció animal.

RAVAL DE LES FLORS RAVAL DE LES FLORS

Carrer on totes les cases són de pedra i els exteriors estan plens de flors i es van canviant segons la temporada de l'any que estan més florides. A la primavera estan precioses.

CONSULTORI MÈDIC CONSULTORI MÈDIC

El riu Brugosa es va canalitzar per sota els horts. Al començament hi ha el consultori tot fet de pedra i el voltant simbolitza les finestres d'un vaixell.

Document Actions