al contingut a la navegació Informació de contacte

Llocs d'interès

12 punts d'interès per descobrir el poble

AJUNTAMENT I PLAÇA DELS ARBRES

Situat a la Plaça dels Arbres, antic cementiri fins a la construcció de la carretera l'any 1840. Centre neuràlgic del poble.

CAL TARRAGÓ

Casa de principis del segle XVI, promoguda per la nissaga de terratinents de cal Tarragó. L'interior va ser reformat al segle XX. Tenia un molí d'oli propi.

CARRER DEL FORN

És el carrer que va des de l’església fins al portal del Forn. Va guanyar el premi al millor carrer del concurs “les Garrigues en flor” l’any 2021.

CASA DE POBLET

Declarada BCIN, és un edifici administratiu dels segles XIV-XVI, amb afegits renaixentistes. Els abats de Poblet hi cobraven els delmes del monestir. S'ha restaurat i rehabilitat per retornar-la a l'estat original del segle XIX.

CENTRE CÍVIC CAL BLANCO

Casalici d'estil noucentista amb profusió de detalls ornamentals. Construïda durant la 2a República. Acull el centre de serveis i la biblioteca.

CENTRE OBRER REPUBLICÀ "LA DALLA"

Declarat Bé Cultural d'Interès Local, és un edifici d'aire noucentista de planta rectangular que va ser seu de l'antic Centre Obrer Republicà.

CONSULTORI MÈDIC

El riu Brugosa es va canalitzar per sota els horts. Al començament hi ha el consultori tot fet de pedra i el voltant simbolitza les finestres d'un vaixell.

ESGLÉSIA DE SANT JOAN BAPTISTA

Església de transició del romànic al gòtic dins del característic estil de l’escola lleidatana. Està declarada monument historicoartístic pel Ministeri de Cultura i BCIN. Llueix una reproducció a mida real del retaule dels sants Joans.

PLAÇA DE LA FONT

Cruïlla del carrer Sant Joan, porxo del mateix nom, carrer Major i la Costeta(costa medieval). La base de la font és original de la portada d'aigües de 1910.

PLAÇA DEL MIL·LENARI

La paret lateral de la plaça té un esgrafiat de la pintora Carme Benet, fet l'any 1999.

PORTAL DEL FORN

Antic portal del segle XV que donava accés a Vinaixa per la part nord.

RAVAL DE LES FLORS

Carrer on totes les cases són de pedra i els exteriors estan plens de plantes i flors. Va guanyar el premi al millor carrer del concurs “les Garrigues en flor” l’any 2017.