al contingut a la navegació Informació de contacte

La biblioteca Màrius Torres de Vinaixa reobre el servei amb motiu del trasllat a un nou equipament

El Departament Cultura hi ha aportat un lot de matèries valorat en 10.000€

DIJOUS 03 FEBRER 2022

El proper dilluns dia 7 de febrer de 2022, reobre el servei al públic després del trasllat de la biblioteca a un nou edifici i d’adaptar els seus espais i serveis als requeriments establerts per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament ha aprovat un projecte per a l’adequació de l’accés a la biblioteca, una nova il·luminació, pintura, la renovació de tot el mobiliari i maquinari informàtic per un pressupost total de 48.873,93 € dels quals 15.000 € els aporta l’Ajuntament i 33.873,93 € la Diputació de Lleida.

Aquesta biblioteca fruit d’un conveni entre el Departament de Cultura i l’ajuntament de Vinaixa es va integrar a l’antiga Xarxa de biblioteques de la Generalitat per Ordre de 7 de maig de 1982 i s’inaugurà el dia 30 d’abril de l’any 1983.

La biblioteca està situada en una planta primera del Centre Cívic al carrer Carretera de Tarragona, 3, de Vinaixa i té una superfície de 119 m2.

L’horari habitual al públic de la biblioteca serà de 23 hores setmanals. Els dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 15.30 h a 19.30 h i els dimecres al matí de 10 h. a 13 h.

La pertinença al Sistema de Lectura Pública de Catalunya permet a les biblioteques disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura entre els quals es poden destacar:

  • Accés als ajuts per a la compra de nous fons bibliogràfics.
  • Esdevenir punt del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari.
  • Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital eBiblioCAT.
  • Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura.