al contingut a la navegació Informació de contacte

Vinaixa, al programa "Objectiu Lleida 2030" de Lleida Televisió

DILLUNS 10 OCTUBRE 2022

Vinaixa ha estat protagonista del programa "Objectiu Lleida 2030" de Lleida Televisió, en el qual la periodista Judit Montoy recorre tots els municipis de la província per tal de conèixer si els alcaldes estan complint els objectius ODS de l'Agenda 2030. 

Així doncs, el passat 5 d'octubre van entrevistar l'alcalde, Josep Maria Tarragó Clivillé, qui va explicar quines són les propostes en les quals estan treballant.

Tarragó destaca que han sol·licitat subvencions dels fons europeus Next Generation per millorar l'eficiència energètica dels edificis municipals, com seria la instal·lació de plaques solars. 

També s'ha reposat la canonada d'abastament des de la captació i s'ha substituït la xarxa de distribució de fibrociment (ctra. de l'Albi), per tal d'assolir més d'un 80% d'eficiència en la xarxa d'aigua potable municipal.

Per disminuir el consum d'aigua, en els darrers tres anys s'ha apostat per la plantació d'espècies autòctones, ja que així s'assegura una millor adaptació al clima.

Quant al reciclatge, s'ha apostat per fer tasques de conscienciació, així com la neteja dels abocaments incontrolats. Per augmentar el percentatge de recollida selectiva, s'espera poder engegar aviat la recollida de residus porta a porta.

Podeu veure el reportatge clicant aquí