
Situat a la Plaça dels Arbres, antic cementiri fins a la construcció de la carretera l'any 1840. Centre neuràlgic del poble.
al contingut a la navegació Informació de contacte
Situat a la Plaça dels Arbres, antic cementiri fins a la construcció de la carretera l'any 1840. Centre neuràlgic del poble.
Cruïlla del carrer Sant Joan, porxo del mateix nom, carrer Major i la Costeta(costa medieval). La base de la font és original de la portada d'aigües de 1910.
Un dels quatre portals que tancaven el poble. Rep el nom perquè en aquest carrer hi havia el forn del poble durant l'època medieval.
On es recaptaven els delmes( fracció de la collita que es pagava a l'església). La fa construir l'abat Copons(1316-1348). Actualment és de propietat municipal.
Dedicada a Sant Joan Baptista. D'una sola nau central i capelles laterals. La portada romànica de l'escola de Lleida i capitells amb motius vegetals. Campanar d'espadanya amb quatre campanes, dues de les quals van ser donades per particulars i instal·lades l'any 2012. Una va se batejada amb el nom de Magina i l'altra amb el nom de Montserrat.
Popularment, cal Blanco. Construïda pel darrer hereu durant la 2a República. Té reminiscències modernistes. Un tret singular és que no té teulada.
Casa d'una família important del poble. Només en queda l'escalinata i la façana del palau senyorial que fou. Comptava amb molí d'oli propi als baixos de l'edifici.
Portal del segle XVI. Accés al recinte enmurallat.
Molí del segle XIX. Funcionament a sang o de tracció animal.
Carrer on totes les cases són de pedra i els exteriors estan plens de flors i es van canviant segons la temporada de l'any que estan més florides. A la primavera estan precioses.
El riu Brugosa es va canalitzar per sota els horts. Al començament hi ha el consultori tot fet de pedra i el voltant simbolitza les finestres d'un vaixell.